Ohjelmat ja sovellukset

Tälle sivulle olen koonnut ohjelmointiprojekteja, jotka ovat jollain tasolla julkaisukelpoisia. Selaimella toimivat sovellukset on pääasiassa tehty käyttäen PHP ja MySQL -kokoonpanoa höystettynä jQueryllä. Uutena tulokkaana on Bootstrap, joka vaatii vielä opettelua. Windowsilla toimivat sovellukset on poikkeuksetta tehty C#:llä Visual Studio -ympäristössä.

Tuntilistasovellus

Tuntilistasovellus on pk -yritykselle ohjelmoitu selaimen kautta käytettävä työaikaseurantasivusto. Kaikki tapahtuu internetin välityksellä, eli käyttö onnistuu myös puhelimella ja tabletilla merkistä riippumatta.

Toiminnasta

Jokainen yrityksen työntekijä saa oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kirjautumisen jälkeen työntekijä voi lisätä työtuntinsa kuluvalta ja edellisiltä työpäiviltä nopeasti ja helposti. Työntekijät voivat myös selata edellisten kuukausien listoja sekä näkevät luonnollisesti myös kuluvan kuukauden listan sekä tuntikertymän.

Johtoporras voi selata kaikkien työntekijöiden tunteja sekä muuttaa niiden tietoja. Käyttäjäluokkia on erilaisia, esimerkiksi työmaapäiväkirja -osioon pääsevät vain työmaajohtaja -käyttäjäluokkaan kuuluvat työntekijät. Kuukauden vaihtuessa voi palkanmaksusta vastaava kerätä työntekijöiden tunneista listan, jossa on jokaisen työntekijän tuntimäärät, tuntipalkat sekä muut korvaukset ja tiedot. Kyseisen listan voi ladata pdf -tiedostona esimerkiksi sähköpostilähetystä varten.

Sovelluksessa määritellään työmaat, joten on helppoa tarkistaa montako tuntia on tietyllä työmaalla tehty töitä. Tulevaisuudessa (työn alla) tunneista voidaan myös suoraan tehdä lähetyslistat laskutusta varten

Tilanne

Tällä hetkellä sovellus on käytössä yhdellä yrityksellä. Mahdollisuutena on, että sovellus tulee käyttöön myös muualle. Tällä hetkellä kuitenkin sitä kehitetään kaikessa rauhassa. Sovellus on vastannut tosielämässä tuntikirjanpidosta 11/2013 lähtien.

Tekniikka

PHP, MySQL, jQuery

Lisätietoa saa tarvittaessa osoitteesta: Sähköposti

Kuvankaappauksia:

Työkoneiden hallintasovellus

Työkoneiden hallintasovellus on selainpohjainen versio jo olemassa olevasta Windows -ohjelmasta. Sovellus tulee toimimaan vastaavalla tavalla kuin työaikaseurantaohjelmisto, kirjautuminen onnistuu myös samoilla tunnuksilla. Tarkoituksena on tehdä selainpohjainen sovellus missä työkoneiden ja autojen huollot,varaosat ja katsastustiedot ovat työntekijöiden käytettävissä kaikkialla esimerkiksi kännykän avulla.

Tilanne

Suunnitteluasteella.

Tekniikka

PHP, MySQL, jQuery, Bootstrap, MVC -arkkitehtuuri(?)

TAMK Lukujärjestys ja ruokalista

Nettisivu, joka näyttää luokkatunnuksen perusteella seuraavat tunnit. Tietoina näkyy monelta ne alkavat, missä ja kuinka kauan. Lisäksi päivän ruokalistan voi tarkastaa Campusravitasta sekä Finn-Medistä ja Cafe Olivesta. Luokkatunnuksen voi valita itse, joten pitäisi toimia kaikilla Tamkissa opiskelevilla.

Tilanne

Valmis toistaiseksi. Välimuisti tarvitsisi rakentaa.

Tekniikka

PHP, jQuery

Työkoneiden hallintasovellus

Windows -ohjelma, jonka avulla yritys voi pitää kirjaa kalustonsa huolloista, varaosista sekä katsastuksista. Yksittäinen .exe -tiedosto joka käyttää tietokantanaan Microsoft Access -tietokantatiedostoa.

Toiminnasta

Työkoneita voi lisätä ja poistaa. Työkone voi olla auto, kuorma-auto, kaivuri tai mikä tahansa. Jokaiselle työkoneelle voi lisätä huoltoja sekä muokata tietoja.

Ohjelmassa on osiot suodattimille ja nesteille. Suodatinlistaan voidaan lisätä suodattimia, jotka voidaan valita vuorostaan jokaiselle työkoneelle. Samoin nesteiden kanssa (esimerkiksi öljylaadut, mikä menee mihinkin koneeseen?).

Ohjelma muistuttaa myös katsastuksesta katsastuspäivämäärien lähentyessä.

Tilanne

Tällä hetkellä sovellus on käytössä yhdellä yrityksellä. Tarkoituksena on siirtyä käyttämään tulevaa selainpohjaista versiota, sillä tämä sovellus ei toimi kuin yhdellä tietokoneella. Sovellus on vastannut tosielämässä kaluston huoltokirjanpidosta vuodesta 2012 lähtien.

Tekniikka

Visual C#, Microsoft Access -tietokanta

Lisätietoa saa tarvittaessa osoitteesta: Sähköposti

Kuvankaappauksia:

TAMK Tiedostoselain

Windows -ohjelma, jonka avulla voi ladata Tampereen ammattikorkeakoulun verkkolevyiltä tiedostoja. Tiedostoja pystyy normaalisti lataamaan joko Citrixin tai Intran kautta, mikä on kuitenkin suhteettoman vaikeaa. Tämä ohjelma kirjautuu Intraan ja selaa tiedostot paljon käyttäjäystävällisemmin.

Toiminnasta

Ohjelmassa on tunnusten tallennusominaisuus. Tällöin tunnus ja salasana tallennetaan käyttäjän koneelle salattuna. Tiedostoja voi ladata yksittäin tai vaikka 20 kerralla, mutta kansioiden lataaminen ei vielä ole mahdollista. Myös Drag&Drop on mahdollista, eli tiedostot voi raahata ikkunasta suoraan esimerkiksi työpöydälle.

Ohjelma ei tee Tamkin tunnuksilla mitään ylimääräistä, ainoastaan kirjautuu Intraan sisään. Jos et luota, tarkasta liikenne esimerkiksi Fiddlerillä, tai älä käytä ollenkaan.
HUOM: Ohjelma ei ole virallisesti mitenkään tekemissä Tamkin kanssa

Tilanne

Sovellus on tällä hetkellä julkisessa jakelussa.
Viimeisin päivitys: 18.02.2015 - Versio 0.75

Tekniikka

Visual C#

Kuvankaappauksia:

Lataa Tekstitys

Windows -ohjelma, jonka avulla voi hakea tekstityksiä elokuviin ja sarjoihin. Käyttää Subsearch.org -palvelua pohjana.

Toiminnasta

Voi lisätä myös lähetä -valikkoon, jolloin tekstitysten lataaminen on entistä nopeampaa. Tällöin tarvitsee vain klikata elokuvatiedostoa tai kansiota oikealla painikkeella ja valita "- Lataa tekstitys -" -vaihtoehto "Lähetä kohteeseen" -valikon alta. Ohje löytyy ohjelman sisältä. Ohjelma ei ole mitenkään virallisesti tekemisissä Subsearch.org -palvelun eikä suomentajien kanssa. Se vain käyttää saatavilla olevaa dataa ja esittää sen helpossa muodossa.

Tilanne

Sovellus on ladattavissa julkisesti. Viimeksi korjattu muutama pieni bugi.
Viimeisin päivitys: 01.02.2015 - Versio 2.1

Tekniikka

Visual C#

Kuvankaappauksia: